traccsláda

Programajánló

bulik,flyerz-ek,új ablakban

 

PMMK Epítőparti

PTE - PMMK Építőparti infó


Pollack Misi? Építő? Itt a helyed!

konkurens oldalak

pmmf
e-learning
etr
hök
witch
bursa
tisztaszoftver

Gólyatábor - építős szemmel

2009.09.08. 21:55 | Matyi | Szólj hozzá!

Címkék: gólyatábor

Idén szeptember első napján szálltunk meg a hajdan úttörő énekektől hangos zánkai gyermektábort. Persze, ének most is volt, mégpedig jó fajta Pollackos.

Kora délután érkeztem meg, kis késéssel. Az állomáson már vártak minket a szervezők. Mindenki felcímkézte a csomagját, közben pótolta az elvesztett folyadékot, majd irány a kellmes séta, immáron táskák nélkül. Útközben kisebb pihenőket tartottunka a mobil oázisoknál, ahol bárki kedvére feltankolhatott.

Miután beregisztráltunk, megkapuk a nyakpass-t, a karszalagot, a gólyapólót, a kajajegyet, stb, stb..., felvettük a táskákat, s elfoglaltuk a szobákat. Mi építősök a hátsó épületben kaptunk helyet, a már tavaly megszokott infós szomszédságban.

Kis pihenés után visszatértünk a regisztrációhoz, hogy egyesítsük erőinket az újonan érkező éptősökkel. Amiko kellő számú ember összejött, a kis csapatok elindultak egy rövidke túrára.

Ezután már kopogó szemmel vártuk a vacsit, mely aznap paprikás krumpli volt. Az étek elfogasztását követően megcéloztuk a rövid sétányira lévő sátort. Itt mindenki kedvére táncolhatott, beszélgethetett... Fellépett a Misterygang, ezt követően Dj-k pörgették a lemezeket.

Másnap reggel valami szokatlan dolog tűnt fel. Nem rúgták be hajnalok hajnalán az ajtót, hogy: "Pálinkás, Jó reggelt!". Talán ezért indult olyan jól a nap.

Reggeli után a tábor levonult a Balcsi parta. Itt kezdetét vette a "beach-party". Röplabda, strandfoci várta a vállalkozó szelleműeket. Szerencsére sok építős úgy gondolta, hogy ő ebbe a kategóriába tartozik, ezért a zöld pólósok száma kirívóan magas volt. A többiek élvezhették a napsütést, vagy koktélt szürcsizhettek, és persze adott volt a Balatoni fürdés, melyet sokan igénybe is vettek.

Az ebéd. Na igen, erre sajnos sokat kellett várni, de végül mindenki jól lakott. Miután visszaértünk a szállásra szusszantunk egyet, majd az építős szervezőknek köszönhetően szakos vetélkedő vette kezdetét, ahol poénos feladatokban mérhettük össze ügyességünket.

 

Minden volt, ami egy jó hangulató versengéshez szükséges. A sok móka és kacagás itt még nem ért véget, ugyanis a vetélkedő még másnap is folyatódott, de ennyire ne rohanjunk előre. Az aznapi utolsó feladat kötél készítése volt, ruhadarbokból.

Ezt követően pattant ki az ötlet, hogy amíg a többi szak vacsorázik, mi lepjük meg őket szép szakos dallamokkal, lehetőleg hiányos öltözetben. Gondolom nem kell magyarázni, milyen hatást váltott ki 50, félmesztelen építős hangos bevonulása az éppen vacsorájukat fogyasztó pollackosok közé. Utánunk nem sokkal megérkeztek a mérnök infós hallgatók, próbálkoztak, de még nekik sem sikerült elnyomni az építős hangorkánt.

Este folytatódott az önfeledt kikapcsolódás a Semtex Dj's segítségével.

A szerdai nap már zajosabban indult, "hála" az "aranyos" éptész felsőbb éveseknek. A reggelit követően kiderült, hogy idén nem lesz szakok közötti verseny. Ezt többen szomorkodva vettük tudomásul, ez előző évek rendezvényeit tekintve nem kis eséllyel indult volna az építős különítmény.

Délelőtt Dékáni köszöntő volt, majd egy finom és tápláló ebéddel készülhettünk a szakos programok folytatására. Előtte még a Tanulmányi Osztály munkatársa volt olyan kedves, és tartott nekünk egy tájékoztatót, ahol a feltett kérdésekre is válaszolt.

Ezt követően az építős csapatoknak elő kelett adniuk a Rómeó és Júlia erkély-jelenetét, majd egy szakértő bevonásával a zsűri díjazta (tesztelte) a kizárólag hulladékból összetákolt építményeket. Több ötletes megoldást is láthattunk, sokáig úgy tűnt a sörös dobozkból épített felhőkarcoló viszi majd a pálmát, ám sajnos nem állt meg önállóan 60 másodpercig.

Este borkóstoló várta a tábor résztveőit, ahol mindenki kedvére ízelgethette, keresgélhette a neki legjobban megfelelő nedűt. Egyedül Tamarát -az egyik kiszolgáló högyet- sajnáltam, mivel ő nem élvezhette a finom borokat. Ellenbe tölötte, elég szépen. Persze meg is kapta a jutalmat, jó páran körbe udvarolták az este folyamán, a végére már oda se lehetett férni a sok hódító (,legalábbis magát annak gondoló) építőstől. A finom borok mellé pedig finom étel dukál. És valóban, a pörköltre senkinek nem lehet panasza.

A buli ennyivel nem ért véget, 22 órától a Kiscsillag koncertezett, madj éjféltől Dj Palotás zenélt. A sátor ismét megtelt bulizi vágyókkal, végig jó hangulat jellemezte az éjszakát. Aztán ahogy lenni szokott ki hamarabb, ki később kifradt, s szépen lassan mindenki elvonult aludni.

Másnap reggel álmos, fáradt, kissé szomorú pakolás, majd uticsomag felvétele, és a kijelentkezés következett. Aztán kisebb csoportokban elindultunk a vasút felé, hogy a BZ vonatot jócskán túlterhelve zötyögjünk hazafelé.

 

Összeségében -az előző évekhez megszokott- kellemes hangulató gólyatábor várta mind az elsős, mind pedig a felsőbb éves hallgatókat. Idén a programok egy részét megtartották, másik részét átszervezték. Voltak hiányosságok, de a tavalyihoz képest tartalmasabban tölthettük el ezt a 3 napot.

Pollack Gólyatábor 2009 - Zánka

2009.07.02. 15:05 | Bivajka | 3 komment

Szervusztok!

Gondoltam hátha felnéz ide valaki nyáron, szünidőben is, jelzek nektek.
Kikerült a 2009-es gólyatábor híre a pollackhok.hu -ra, le van írva az is, hogyan lehet jelentkezni, mennyi az ára, stb, stb... Remélem jelentkezni szeretnétek sokan.

Mellékletként pedig megjegyzem, hogy a szervezők várják véleményeteket, ötleteiteket, panaszaitokat a http://gt2009.tvn.hu-n. Azért, hogy a tavalyi gikszerek elkerülhetők legyenek.

 

Köszi előre is a segítségeteket, További kellemes nyári szünetet kívánok!

Üdvözlettel: Krizsán Roland

Felezős buli • B-klub

2009.04.18. 19:34 | sancho | 1 komment

Új buliról van hírünk hála Zakknek! Köszi! Építősöknek kötelező:

 

 

És azt se feledjétek, hogy hamarosan PEN!

 

 

Rektorhét 2009

2009.03.11. 12:26 | KOLBÁSZARCÚINDIÁN | Szólj hozzá!    R

    E

    K

    T

    O

    R

    H

    É

    T

     !

süti beállítások módosítása